08 - 578 111 30 info@sjomansskolan.se

Ny elev? Sök till Sjömansskolan!

Sjöfartsutbildningen ger ingång för arbete som såväl sjöbefäl, däcks- och maskinpersonal. Här får du behörighet och de certifikat som du behöver internationellt. På skolan ger vi alla kurser som behövs för att kunna läsa vidare till sjöingenjör eller till sjökapten. Arbetsmarknaden är mycket god med både attraktiva ingångslöner och intressanta karriärvägar med många möjligheter till vidareutbildning.

Sjöfarten växer! Internationella transporter, ökad global handeln och det ökade resandet ger spännande framtidsutsikter för dig  som vill arbeta inom sjöfart.

För praktiska övningar har vi bland annat en simulator på skolan som ger realistisk träning i skiftande fartområden. Praktiska moment och lektioner i maskin- och däckstjänst har vi oftast på vårt skolfartyg Polfors. Det som en gång var lastrum är numer är en lektionssal. Du kommer även göra minst 75 dagars praktik på fartyg i kommersiell drift under utbildningen.

skolverkets hemsida finner du detaljerad information angående vad som krävs för examen.

Här är några skäl för elever att söka Sjöfartsutbildningen

• Bästa vägen att bli sjökapten eller sjöingenjör. Utbildningen ger högskolebehörighet!
  • Efter utbildnigen kan du arbeta som däcks- eller maskinpersonal
  • Praktik ute på fartyg, t.ex Waxholmstrafiken, Isbrytare eller passagerartrafik på Östersjön.
  • Bra arbetsmarknad, fullföljd utbildning innebär oftast arbete direkt!

Vill du ha mer information?

Fyll i formuläret här så ger vi mer information och kontaktar dig om du vill. Använd meddelandefältet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig!